certificare_sistem_control_intern
Controlul intern susține performanța companiei

Un sistem de control intern eficient și adecvat susține performanța unei companii. Implementarea de controale interne contribuie la atingerea obiectivelor de afaceri ale companiei.

Performanța unei companii este asigurată de echilibrul și funcționarea optimă a tuturor funcțiilor, proceselor și activităților.

În analiza indicatorilor de performanță cheie ai unei companii, destul de rar, atenția este îndreptată către sistemele de control intern și competențele specialiștilor în control intern.

Analizând cu preponderență aspectele financiare ale afacerii, managerii, deseori, alocă o importanță redusă sistemului de control intern.

Totuși, sistemele de control intern implementate adecvat și monitorizate constant sunt instrumente importante în asigurarea performanței une companii și în dezvoltarea sustenabilă a acesteia.

Institutul Național de Control Intern din România furnizează companiilor care sunt în căutarea excelenței în control intern servicii de consultanță în a defini, implementa, evalua, perfecționa, reorganiza și certifica sisteme de control intern personalizate nevoilor specifice fiecărei companii și industrii.

Mai mult, pentru companiile care îndeplinesc cerințele standardelor internaționale de control intern și a bunelor practici în domeniu, Institutul Național de Control Intern din România furnizează servicii de certificare a sistemelor de control intern, oferind certificări valabile 3 ani de zile de la data emiterii.

De ce sa îți certifici sistemul de control intern ?

Beneficiile certificării sistemului de control intern sunt următoarele:

  • Obținerea unei opinii independente asupra funcționării și adecvării sistemului de control intern
  • Certificarea sistemului de control intern recunoaște eforturile depuse de management în crearea unei culturi a controlului intern, a unui mod de lucru procedurizat și predictibil
  • Un nivel de înaltă competență profesională și etică a capitalului uman care implementează și supervizează mediul de control intern
  • Asigurarea conformității cu prevederile standardelor internaționale de control intern și cu cele mai bune practici în domeniu
  • Minimizarea riscurilor și monitorizarea continuă a acestora
  • Utilizarea eficientă a resurselor
  • Crearea unor mecanisme și sisteme de control care să asigure performanța operațională a companiei
  • Derularea eficientă a proceselor și a fluxurilor de lucru
  • Concretizarea obiectivelor de afaceri