misiune-viziune-valori
La Institutul de Control Intern ne-am angajat sa oferim un standard ridicat de servicii pentru toti membrii, atat pentru cei actuali cat si pentru cei potentiali.

Scopul nostru este de a oferi un serviciu profesional care sa satisfaca toate cererile membrilor si clientilor prin furnizarea de informatii clare, coerente, exacte si prompte.

Atunci cand o sa ne contactati, vom fi:
 • primitori si politicosi

 • corecti si respectosi

 • receptivi si de ajutor

 • vom furniza informatii de buna calitate si relevante pentru nevoile dvs

 • vom comunica in mod clar

 • va vom tine la curent cu noile informatii

 • vom fi receptivi la nevoile speciale ale oricarui client sau membru

 • vom trata prompt orice plangere cu privire la serviciile noastre in conformitate cu standardele stabilite in procedurile interne

Ne puteti ajuta astfel:
 • oferindu-ne toate informatiile de care avem nevoie pentru a va ajuta

 • informandu-ne cu privire la existenta unor nevoi speciale

 • spunandu-ne cum ne putem imbunatati serviciile

 • intrebandu-ne lucruri de care nu sunteti siguri sau sunt inca neclare

Valori:
Profesionalismul, seriozitatea, ideile, dinamismul sunt valorile care ne-au propulsat si recomandat de-a lungul intregii noastre activitati bazandu-ne de fiecare data pe rolul si importanta fiecarui eveniment, pe creativitatea si competenta echipei.

Prin experienta acumulata in toata aceasta perioada, am reusit sa generam acele idei care au contribuit la evolutia profesiei de control intern in Romania cat si la dezvoltarea membrilor nostri si la furnizarea de  servicii cu valoare adaugata corporatiilor si entitatilor din sectorul public.

Ne dorim sa cream relatii de lunga durata cu organizatiile interesate de produsele si serviciile noastre iar cultura noastra organizationala este indreptata catre o eficienta maxima asigurand clientilor o gestionare optima a sistemului de control intern si un mamagement adecvat al riscului.

Viziune:
Atat in vremuri de criza financiara si incertitudini, cat si in vremuri de progres economic, o intrebare formulata frecvent in sedintele Consiliului de Administratie a companiilor este:

Ce masuri trebuie intreprinse pentru a asigura performanta companiei?

Raspunsurile sunt diferite, dar perfect valabile, in functie de viziunea fiecarui manager:  de la cresterea productiei / vanzarilor, la optimizarea costurilor directe si indirecte, dar pastrand acelasi nivel de calitate a produselor si serviciilor (sau atingand un nivel superior), luand in considerare, de asemenea, factorii de motivare si dezvoltare a personalului.

Desi performanta companiilor poate fi masurata in diferite feluri, toti indicatorii avuti in vedere in acest scop trebuie analizati in ansamblu si nu individual.

Pentru a asigura performanta unei organizatii trebuie asigurat echilibrul.

Cea mai frecvent intalnita opinie este aceea ca o companie este una de succes prin performanta sa financiara. Sistemele de control intern au fost recunoscute insa in ultimii ani ca instrumente importante in asigurarea performantei companiilor.

Obiectivele sistemului de control intern sunt sa asigure:

 1. Eficacitatea si eficienta operatiunilor

 2. Credibilitatea raportarilor financiare

 3. Conformitatea cu legile si reglementarile aplicabile

Nerealizarea oricarui obiectiv dintre cele trei, va compromite fara echivoc performanta unei companii.

Companiile din Romania vor constientiza in aceasta perioada cu multiple provocari de ordin financiar ca, in lipsa unui cadru intern bine definit prin care sa fie promovate obiectivele sistemului de control intern mentionate anterior, nu isi vor putea pastra credibilitatea in piata.

In egala masura, companiile nu vor putea detine controlul efectiv asupra rezultatelor deoarece nu au evaluat riscurile si nu au definit un plan de remediere a potentialelor disfunctionalitati.

Pentru corporatiile care doresc sa isi defineasca sau sa isi perfectioneze mecanismele de control intern intr-un timp relativ scurt, consultanta din sfera controlului intern, a auditului intern si a managementului riscului poate fi solutia imediata in atingerea acestor obiective.