Teamwork in the office

Serviciile de Evaluari de Organizatii si Evaluari Individuale (a competentelor responsabililor de control intern sau a resurselor umane care activeaza in cadrul departamentelor de Control Intern pe diverse niveluri ierarhice si de responsabilitate).

Evaluarea stadiului de implementare si a maturitatii, eficientei si adecvarii controlului intern in cadrul organizatiei se bazeaza pe standardul arhicunoscut de control intern si managementul riscului COSO.

In cadrul evaluarilor efectuate sunt analizati atat factori calitativi cat si factori cantitativi, evaluarea finala efectuandu-se sub forma de scoring.

In urma procesului de evaluare rezulta puncte forte sau arii de imbunatatire a sistemului de control intern sau a competentelor responsabililor de control intern fiind propus un plan de remediere si actiuni corective.

Scopul final al acestor evaluari este de raspunde, in principal, la urmatoarele intrebari, fara a fi limitative:

  • Cat de eficace este sistemul de control intern din cadrul organizatiei?

  • Cat de competenti sunt responsabilii de control intern si angajatii departamentului de Control Intern?

Ca plusvaloare, evaluarile furnizeaza un cadru de referinta in ceea ce priveste maturitatea sistemului de control intern in cadrul organizatiei si releva competenta si eficienta departamentului de Control Intern.