evaluari de organizatii

Evaluarile de control intern adresate organizatiilor se bazeaza pe modelul arhicunoscut – COSO – utilizat ca un benchmark pentru evaluarea eficientei si eficacitatii sistemului de control intern al organizatiei.

Ca o plusvaloare fata de a identifica eventuale puncte forte si deficiente ale sistemului de control intern, evaluarea finala se face pe baza de scoring pe o scala de la 1 la 7 care este foarte utila Consiliului Director sa evalueze corect eficienta globala a sistemului de control intern din cadrul organizatiei.
Evaluarea controlului intern furnizeaza instrumentele si template-urile necesare unei companii sa desfasoare o analiza a propriilor procese de control intern si cultura a controlului din cadrul organizatiei. De asemenea, furnizeaza metodologia necesara unei organizatii in a raspunde la intrebarea “Cat de eficient este sistemul de control intern?”.
Acesta fiind, totodata, pasul intial pentru un eventual program de imbunatatire a sistemului de control intern. Mai mult, evaluarea furnizeaza un benchmarking pentru propriul sistem de control intern al organizatiei pe care institutia il poate folosi cu scopul de a masura imbunatatirile ulterioare aduse controlului intern.