INTERNAL CONTROL COMMON BODY OF KNOWLEDGE (CBOK) SKILL MANUAL
Common Body of Knowledge (CBOK) pentru certificarea CICS este, de fapt, o fisa de post pentru un specialist adevarat in control intern. CICS Certification Board a definit competentele in cadrul CBOK ca fiind acele apitudini care permit specialistilor in control intern sa isi desfasoare sarcinile zilnice de serviciu si sa raspunda in mod eficient provocarilor legate de control intern cu care se pot confrunta. Acesta este un excelent manual de studiu.
ENCICLOPEDIA DE CONTROL INTERN – DESCRIEREA CONTROALELOR
Acest document a fost creat de Institutul de Control Intern pentru a furniza o referinta unica si o sursa pentru activitatile de control intern si procesele pe care organizatia trebuie sa le ia in considerare. Aceasta enciclopedie este foarte valoroasa atunci cand in urma auditurilor se identifica aspecte care necesita imbunatatire in anumite arii, fiind necesare controale suplimentare.
Protejarea companiei dvs. impotriva raspunderii civile si penale
– un manual practic pentru CEO, CFO, Controllers si Board “Un studiu al controalelor interne si SOX”
In ultimul deceniu s-a constatat o crestere semnificativa in ceea ce priveste infractiunile comise de gulerele albe. Acest aspect s-a reflectat in zeci de cazuri care implica luare de mita, conflicte de interes, diverse alte forme de frauda. Obiectivul acestei carti este sa creasca nivelul de constientizare printre educatori, practicieni, management senior, auditori si cercetatori in ceea ce priveste nevoia de legislatie si controale la nivel global cu scopul de a proteja pietele de capital, sa asigure si sa restabileasca standardele de integritate si etica prin intermediul domniei legii in pietele financiale globale.
Publicatii si Analize