institutul-de-controlintern-moldova

Institutul de Control Intern a lansat la Chisinau, pe data de 30 septembrie 2014, oferta de programe de pregatire si perfectionare profesionala, certificare si servicii de consultanta cu valoare adaugata destinate profesionistilor in control intern, managementul riscului si guvernanta din Republica Moldova precum si sectorului financiar bancar si corporativ din aceasta tara.
Acordul de asociere al Republicii Moldova la Uniunea Europeana presupune respectarea mai multor angajamente. Unul din aceste angajamente se referă şi la Controlul Intern.
In scopul asigurarii unei intelegeri mai bune a prevederilor acordului dat, in special a aspectelor legate de controlul intern, Institutul de Control Intern a initiat colaborari cu institutii publice si companii private din Republica Moldova.
Totodata a fost organizata si o masa rotunda cu factorii decizionali, mediul de afaceri, academic si reprezentati ai sectorului financiar bancar, corporatist si al institutiilor publice din Republica Moldova.
De asemenea, la eveniment au fost prezenti si specialisti in control intern din sectorul public.
Ne bucuram ca Institutul de Control Intern, prin corpul de experti si capitalul intelectual de care dispune poate contribui la dezvoltarea competentelor profesionistilor in control intern din Republica Moldova precum si la implementarea unor sisteme de control intern eficiente si adecvate in cadrul institutiilor publice si a companiilor private din aceasta tara.