administrarea riscurilor
Obiectivele cursului
  • Definirea obiectivelor sistemului de control.

  • Prezentarea unei abordari pentru a identifica riscurile sistemelor de afaceri.

  • Descrierea modelelor folosite pentru identificarea amenintarilor si vulnerabilitatilor si evaluarea magnitudinii riscului.

  • Furnizarea de exemple si instrumente de evaluare.

Descrierea cursului
Acest curs prezinta o modalitate eficienta pentru identificarea riscurilor dintr-un sistem de afaceri si punctele nevralgice ale afacerii unde este foarte posibil sa apara pierderi datorita posibilitatii crescute de producere a riscurilor. Metoda folosita este o matrice care releva vulnerabilitatile / amenintarile asupra sistemului de control intern. Matricea va mentiona relatia dintre obiectivele de control intern si punctele din sistem unde acel obiectiv de control are cea mai mica probabilitate de a fi indeplinit. Fisele de lucru vor documenta punctele slabe in sistemul de afaceri si obiectivele de control cel mai putin probabil de a fi indeplinite.
Nivelul cursului
Nivel de baza. Furnizeaza metodologia necesara pentru implementarea de controale interne adecvate precum si metodele folosite pentru evaluarea eficientei si eficacitatii acestora.
Necesar
Cunostinte de sisteme de afaceri, cunostinte legate de control intern si sisteme de control intern. Participarea la curs nu necesita o pregatire prealabila.