internal control
Obiectivele cursului
  • Introducere in sfera controlului intern, a principiilor de control intern, prezentarea de notiuni, concepte, intelegerea exacta a ceea ce poate face si ceea ce nu poate face controlul intern.
  • Definirea controlului intern in termeni usor de inteles si aplicat pentru o audienta larga.
  • Descrierea imbunatatirilor permanente pe baza ciclului PDCA.
  • Ilustrarea proceselor de business. Rolul jucat de politici, proceduri, standarde, instructiuni de lucru.
  • Explicarea, intelegerea si deprinderea competentelor de a aplica Internal Control Framework.
  • Analizarea componentelor cheie ale procesului de control intern.
  • Construirea ierarhiei de control intern.
Descrierea cursului
Acest curs este destinat persoanelor care isi doresc sa inceapa o cariera in control intern sau sunt juniori in control intern, avand o experienta limitata in control intern. Cursul furnizeaza vocabularul necesar de control intern, definitiile controlului intern, beneficiile si limitele controalelor interne, componentele unui sistem de control intern, conceptul de risc si relatiile acestuia cu controalele interne, modul optim de implementare, dezvoltare si monitorizare al sistemului de control intern, adecvarea controalelor. De asemenea, cursul furnizeaza metodologia necesara pentru evaluarea controalelor interne. Structura cursului se bazeaza pe modelul arhicunoscut “COSO” internal control framework, model puternic recomandat si cel mai folosit de practicienii in control intern.
Nivelul cursului
Cunostinte de baza. Cursul furnizeaza vocabularul de baza, defintii, descrierea sistemului de control intern. De asemenea sunt introduse notiuni  si concepte legate de relatia dintre riscuri si controale.
Necesar
Cunostinte generale despre procesele de afaceri. Participarea la curs nu necesita o pregatire prealabila.